Mannskapet på dansk skip er kidnappet

Mannskapet på seks på det danske fraktskipet Leopard er bortført av pirater i Adenbukta, bekreter NATO overfor Politiken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Danske myndigheter har ikke kommentert bortføringen, skriver avisen.

Det er to dansker og fire filippinere om bord på skipet. Tyrkiske NATO-soldater tok seg om bord i skipet torsdag for å lete etter mannskapet, men både pirater og mannskap var borte.

– Vi fikk vite at besetningen var gått i sikkerhetsrommet, men vi kom ikke i kontakt med dem, sier Jacqui Sheriff, som leder NATO-operasjonen mot pirater.

Danmarks Rederiforening har bekreftet at det danske fraktskipet ble kapret i Adenbukta. Det ble angrepet onsdag utenfor Oman.

Piratvirksomhet koster verdensøkonomien mellom 7 og 12 milliarder dollar i året, ifølge forskere som spesielt peker på aktiviteten utenfor Somalia.

De somaliske piratene står bak 95 prosent av tapene, ifølge rapporten fra den britiske tankesmia Chatham House.

Tankesmia skriver at det har funnet sted 1.600 kapringer siden 2006, og 54 personer har mistet livet. Forskerne har sett på utgifter til løsepenger, forsikringsutbetalinger, nye skipsruter, patruljering av farvann, sikkerhetsutstyr, rettsoppgjør mot pirater og andre indirekte kostnader knyttet til piratvirksomhet.


Vis større kart (©NTB)

Personvernpolicy