En million fordrevet av flom på Sri Lanka

Folk samler sine eiendeler om bord på en båt i det flomrammede området Batticaloa. (AP Photo/ Kailapillai Ruthiran)
Folk samler sine eiendeler om bord på en båt i det flomrammede området Batticaloa. (AP Photo/ Kailapillai Ruthiran)

En million mennesker har måttet flykte fra sine hjem på grunn av flom på Sri Lanka den siste uka, opplyser srilankiske myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Bare i Batticaloa er om lag 533.000 mennesker fordrevet, og vi har satt opp 225 leirer for å gi dem husly, sier en talsmann for myndighetene.

Ifølge talsmannen er i alt 1.066.000 mennesker fordrevet til sammen.

Mer enn 250.000 av disse har flyttet inn i statlige leirer, mens andre har søkt tilflukt i høyereliggende strøk.

Ifølge offisielle tall har over 20 personer mistet livet i flommen, men lokale myndigheter mener det dreier seg om minst 40.

Les også: Brisbane er som en krigssone etter flommen

– Mange av de flomrammede er de som hadde minst fra før. De ble fordrevet fra sine hjem først av tsunamien og så av krig og konflikt. Det er utrolig viktig at norske myndigheter følger opp det engasjementet de har hatt på Sri Lanka, og nå støtter den utarmede sivilbefolkningen, sier landdirektør Egil Kvernmo i Flyktninghjelpen på Sri Lanka.

– Nå fylles nyhetsmediene av bilder fra flommen i Australia, sier han, og frykter situasjonen på Sri Lanka blir overskygget av rapportene derfra.

Senteret for kriseberedskap på Sri Lanka (DMC) leder koordineringen av redningsoperasjonene, men tilgjengeligheten til de berørte områdene er dårlig på grunn av skadene regnet har forårsaket på veier og infrastruktur, opplyser Flyktninghjelpen.

Les også: 355 mistet livet i flom og ras

(©NTB)

Personvernpolicy