Gutt død av sesonginfluensa

Gutten ble ifølge NRK innlagt på Rikshospitalet. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
Gutten ble ifølge NRK innlagt på Rikshospitalet. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX

En gutt mellom 10 og 20 år fra Akershus har dødd av sesonginfluensa. Folkehelseinstituttet oppfordrer andre influensasyke til å kontakte lege.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– For de fleste er influensa en mild eller moderat sykdom. Dessverre blir noen alvorlig syke, og noen dør. Dette gjelder selv om man ikke tilhører en av risikogruppene, sier direktør Geir Stene-Larsen ved Folkehelseinstituttet.

Gutten fra Akershus tilhørte ikke noen av risikogruppene for alvorlig influensasykdom.

- Han var syk en kort stund og ble innlagt på Rikshospitalet. Han var ikke alarmerende dårlig starten, sier direktør Geir Stene-Larsen ved Folkehelseinstituttet til NRK.

Folkehelseinstituttet oppfordrer andre influensasyke til å kontakte lege straks dersom den syke har tegn til å være uttørret, kaster opp eller har problemer med å holde på drikke eller puster anstrengt.

Man skal ringe nødtelefonenen 113 dersom den syke har tungt for å puste, har smerter i brystet, har blålig farge på leppene eller får anfall med kramper.

I går la Folkehelseinstituttet frem tall om influensasituasjonen i Norge. 35 personer er hittil i vinter innlagt på sykehus på grunn av svineinfluensa. 11 av disse er innlagt på intensivavdelinger.

Les også: Rask økning av pasienter med svineinfluensa

Personvernpolicy