Overgrepstiltalt kvinne husket lite

Statsadvokat, aktor Iris Storås gikk torsdag gjennom den omfattende bildedokumentasjonen i overgrepssaken som går i Nord-Østerdal tingrett. Her er Storås i samtale med advokat Sverre Næss.Fem personer står i rettsaken tiltalt for seksuelle overgrep mot barn i Alvdal.
Statsadvokat, aktor Iris Storås gikk torsdag gjennom den omfattende bildedokumentasjonen i overgrepssaken som går i Nord-Østerdal tingrett. Her er Storås i samtale med advokat Sverre Næss.Fem personer står i rettsaken tiltalt for seksuelle overgrep mot barn i Alvdal.

Den 46 år gamle tiltalte moren i Alvdal-saken husket lite da hun forklarte seg i retten torsdag. Hun skyldte på rus og sa at hun reagerte med sjokk da hun fikk se overgripsbilder der hun selv deltok.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aktor Iris Storås gikk torsdag formiddag gjennom den omfattende bildedokumentasjonen i saken.

– Jeg har ikke kjennskap til bildene, sa den 46 år gamle tiltalte kvinnen igjen og igjen mens hun bladde i den store ringpermen med bilder påtalemyndigheten har sikret seg som bevis i saken.

Når hun kommer til overgrepsbilder der hun selv er med, sier hun at hun ikke kan huske, men at hun er sjokkert over det hun ser.

– Jeg synes veldig synd på barna mine, sier hun.

Som forklaring på hvorfor hun har begått overgrep skylder hun på fyll eller på at den medtiltalte ekssamboeren må ha instruert henne til å gjøre ting. Kvinnen avviste at hun har noen seksuell tiltrekning til barn.

– Jeg har aldri hatt det, sa hun.

Den velpleide kvinnen forklarer seg med lav stemme. Flere ganger under hennes forklaring må rettens administrator, tingrettsdommer Tom Urdahl, be henne snakke høyere.

Som forventet

Da rettssaken startet tirsdag, erkjent kvinnen delvis skyld for et overgrep mot sin sønn.

– Kvinnen har forklart seg noenlunde slik vi hadde forventet. Etter min vurdering har det ikke kommet fram noe overraskende. Det er veldig mye hun sier at hun ikke husker, sier aktor Iris Storås til NTB.

Advokat Steffen Brandstad, som er 46-åringens forsvarer, sier at det har vært en lang og vanskelig dag for henne i retten. At det er mye hun ikke husker, kommenterer han slik:

– Det er vel mange som har våknet opp dagen etter og ikke husket hva de har gjort kvelden før. Men hun tar ansvar for det hun har gjort, sier Brandstad.

Den 46 år gamle moren svarte ja på spørsmål om hun erkjente erstatningsansvar overfor de to barna sine.

Kvinnen er også tiltalt for overgrep mot to nabobarn, men nekter konsekvent for at det skal ha skjedd.

– Jeg har aldri rørt dem, sa hun.

Les også: Lo da han fikk se overgrepsbilde

Skylder på hverandre

Etter at begge de to hovedtiltalte i overgrepssaken nå er ferdig med sine forklaringer, er det klart at de skyver skylden over på hverandre.

– Jeg konstaterer at hun skyver skyld over på min klient. Det hadde jeg regnet med. Hun har en svært selektiv hukommelse, sier Sverre Næss, som forsvarer kvinnens tidligere samboer.

Kvinnens medtiltalte 64 år gamle ekssamboer sa i sin forklaring at det var samboeren som styrte alt. Han fortalte også at hun i likhet med ham tok bilder. Han fortalte at han fikk en rekke overgrepsbilder kvinnen skal ha tatt som han skulle legge over på DVD. Dette benektet kvinnen i retten.

Se også: - Reagerer på hans forklaring

46-åringen hevdet det må ha vært ekssamboeren som har tatt alle overgrepsbildene. Hun sa at hun hadde sett den daværende samboeren ta bilder.

– Men jeg har ikke visst at han har tatt sånn type bilder, sa hun.

Påtalemyndigheten sitter på et svært omfattende bildemateriale. De har både stillbilder og film – det meste beslaglagt under ransaking av den hovedtiltalte 64-åringens bolig i Spania i desember 2009.

Les også: Erkjenner delvis skyld i overgrep

(©NTB)

Personvernpolicy