Profilert programleder vant over BBC

Miriam O'Reilly vant over BBC. Foto: BBC
Miriam O'Reilly vant over BBC. Foto: BBC

BBC dømt for aldersdiskriminering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 53 år gamle BBC-programlederen Miriam O’Reilly jobbet for kanalen i over 25 år. Etter fylte 50 år, ble hun bedt om å farge de grå hårene sine, og anbefalt å ta Botox, ifølge O'Reilly.

Mens hun jobbet som programleder for programmet «Countryfile», ble hun også erstattet av to mye yngre kvinnelige programleder. Årsaken var at sjefene ville satse på en mer ”fresh” profil. Samtidig fikk de eldre, mannlige programlederene fortsette.

Les også: - Du er for rynkete for HD

Da en av sjefene for serien sa hun måtte passe på rynkene når HD kom, rant begeret over. Hun gikk til sak mot den britiske statskanalen, og anmeldte dem for kjønns- og aldersdiskriminering.

Tirsdag ble det klart at hun vant over kanalen på punktene om aldersdiskriminering, men ikke på punktet seksuell trakassering. O'Reilly kan nå bli tildelt en erstatning på opp mot 250.000 pund.

- Ord kan ikke beskrive hvor glad jeg er. Det er historisk og kommer til å få store konsekvenser for alle tv-selskaper, sier O’Reilly til The Guardian.

BBC kom med en uttalelse i dag der de ber om unnskyldning, og skriver de vil «snakke nærmere med henne». De aksepterer utfallet av saken, og sier at de er opptatt av å opptre rettferdig. Saken vil føre til bedre og mer rettferdig rutiner i fremtiden, melder BBC.

Personvernpolicy