Meny

Høyre forbi Ap på ny måling

Høyre-leder Erna Solberg, her fotografert i forbindelse med NTBs nyttårsintervju, kan smile over at partiet er det største på den ferske TV 2-målingen. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både Arbeiderpartiet og SV faller på en ny meningsmåling som TNS Gallup har utført for TV 2. På målingen går Høyre forbi Ap og er det største partiet.

Høyre får en oppslutning på 27,6 prosent i målingen, en oppgang på 1 prosentpoeng fra desembermålingen. Det er første gang i målingens åtteårige historie at Høyre er det største partiet.

SV faller 1,4 prosentpoeng, mens Ap får redusert sin oppslutning med 1,5 prosentpoeng. De to får oppslutninger på henholdsvis 4,8 og 26,2 prosent.

Regjeringspartner Sp er partiet som går mest fram på målingen. Oppslutningen på 5,6 prosent er en oppgang på 1,6 prosentpoeng.

Av de borgerlige partiene ellers ligger Frp på 23,7 prosent (uendret), Venstre på 3,6 prosent (-1,1) og KrF på 5,4 prosent (+1,0). Rødt får en oppslutning på 1,9 prosent (+1,1), mens andre partier får 1,2 prosent (-0,9),

Dersom målingen hadde vært stortingsvalg, ville de borgerlige fått 103 mandater, mot de rødgrønnes 65.


(©NTB)

Populært