Meny

Tette fødsler øker risikoen for autisme

Kommer barn nummer to senere enn tre år etter at første er født, er risikoen for å utvikle autisme mindre enn hvis det kommer året før, viser en amerikansk studie. Foto: Colourbox.com

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Får man barn relativt tett øker risikoen for at det etterfølgende barnet utvikler autisme, viser ny studie.

Er et barn født mindre enn to år etter forrige, en såkalt pseudotvilling, har hun eller han lettere for å utvikle autisme enn barn nummer én, viser en amerikansk studie. Forskerne har forsket på over 500.000 barn i California, USA.

De som fødes mer enn tre år etter førstefødte har mindre risiko for å utvikle autisme, viste også studien.

Denne effekten gjaldt for foreldre i alle aldre.

- Dette var ganske sjokkerende funn for oss, for å være helt ærlig, sier forfatter av studien, Peter Bearman ved Colombia University, til Huffington Post.

Forskerne tok hensyn til andre risikofaktorer for å utvikle autisme, men fortsatt viste effekten med avstand mellom fødsler seg.

- Uansett hva vi gjorde kunne vi ikke bli kvitt dette funnet, sier Bearman, og legger til at flere studier må til for å endelig bekrefte funnet.

Tette fødsler er et økende fenomen i USA, ifølge Huffington Post. Årsaken er at flere og flere kvinner venter lenger med å få barn, og at antall ikke planlagte graviditeter også er økende.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært