Meny

«Gullballen» til Messi

Lionel Messi ble mandag kveld kåret til verdens beste fortballspiller, under utdelingen Ballon d’Or-prisen. Foto: AP Photo/Manu Fernandez

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Argentineren Lionel Messi ble mandag kåret til FIFAs årets spiller og vinner av «Gullballen».

Det var tre Barcelona-spillere som var kandidater. Foruten Messi var det også Andrés Iniesta og Xavi. Begge spilte for Spanias lag som ble verdensmester. Iniesta scoret seiersmålet i VM-finalen mot Nederland. Messi spilte for Argentina i Sør-Afrika.

Den nye Ballon d’Or-prisen (Gullballen) er en sammenslåing av FIFAs tidligere Årets spillerpris og magasinet France Footballs Ballon d’Or. Vinnerne kåres gjennom en avstemning blant landslagskapteiner og landslagssjefer, samt mediefolk utvalgt av France Football.

Messi vant også fjorårets to kåringer.

– For å være ærlig så trodde jeg ikke at jeg skulle vinne. Det er en ære bare å få være her. Jeg vil dele denne prisen med alle mine venner og lagkamerater, sa Messi blant annet.

Les også: Her er de beste spillerne i verden

Marta

I kvinnenes kåring gikk brasilianske Marta til topps. Tyskerne Fatmire Bajramaj og Birgit Prinz var de andre nominert i kvinnenes kåring.

Årets mannlige trener ble José Mourinho. Real Madrid-treneren trente Inter da de vant mesterligaen sist sesong. Spanias landslagssjef Vicente del Bosque og Barcelona-trener Pep Guardiola var de andre nominerte.

Årets kvinnelige trener ble Silvia Neid (Tysklands landslag). Maren Meinert (Tysklands U20-lag) og svenske Pia Sundhage (USAs landslag) var de andre nominerte.

FIFA-presidentens pris gikk til den sørafrikanske biskopen Desmond Tutu. Haitis G18-lag fikk FIFAs fairplaypris.

Puskas-prisen for årets flotteste mål gikk til tyrkeren Hamit Altintop.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært