Lærer sparket etter kjelketur

En britisk lærer mistet jobben etter en aketur utenfor skolen. (Foto: Colourbox)
En britisk lærer mistet jobben etter en aketur utenfor skolen. (Foto: Colourbox)

Den britiske læreren ville demonstrere god design og endte opp med å miste jobben.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Richard Tremelling ville finne en engasjerende måte å vise de 15 år gamle elevene sine hva god design kan gjøre. Han tok med en kjelke på skolen. Elevene bad om å se den i bruk, og læreren gikk med på en ti minutters lang demonstrasjon utenfor skolen.

Tremelling akte først ned den lille akebakken, for å forsikre seg om at det var trygt, før han lot to av elevene prøve. Ingen av elevene ble skadet. Det endte likevel med at han mistet jobbe. Nå risikerer Tremelling også å ikke få lov til å jobbe som lærer i Wales, skriver The Telegraph.

Tremelling hadde ikke bedt om tillatelse fra overlæreren. Han hadde heller ikke vurdert de potensielle farene ved kjelketuren godt nok, var konklusjonen etter en høring på søndag. Læreren bebreides også for ikke å ha gitt elevene god nok beskyttelse i form av klær og hjelm.

Tremelling kan i verste fall bli slettet fra lærerregisteret i Wales på grunn av kjelkestuntet. Han nekter selv for å ha gjort noe galt.

Les flere nyheter på ABC Nyheter

Personvernpolicy