Meny

Pandaer på vei til England

Et bilde av Tian Tian, en av de to kjempepandaene som nå skal sendes til en dyrehage i Storbritannia. Foto: AP Photo

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To kjempepandaer sendes til dyrehage i Edinburgh, etter historisk avtale med Kina.

De to pandaene, en jente og en gutt, blir beskrevet som en gave fra Kina, og er de første pandaene som bosetter seg i Storbritannia på 17 år.

Det skriver den britiske avisen The Telegraph.

Pandaene har fått navnet Tian Tian og Yangguang, og begge ble født i 2003.

Signerte avtale

Edinburgh Zoo, som er de heldige å få huse pandaene, annonserte i 2008 at de forhandlet med Kina om å få sendt over et par med pandaer. Nå, nesten tre år senere, er avtalen blitt en realitet.

Avtalen ble signert mellom britiske og kinesiske myndigheter i London mandag.

- Pandaer er en kinesisk nasjonalskatt. Denne historiske avtalen er en gave til folket i Storbritannia fra Kina. Den vil representere et viktig symbol på vennskapet vårt, og vil bringe våre to folk tettere sammen, sier Kinas ambassadør i Storbritannia, Liu Xiaoming.

Økt turisme

I dyrehagen i Skottland vil pandaene bo i et spesialbygd rom, som tidligere var hjem til dyrehagens gorillaer. Hensikten med reisen er at dyrehagen, med sin eksptertise på avl, vil forsøke å parre pandaene. Avreise fra Kina vil skje så fort de to landene har blitt enige om en dato.

Myndighetene i Skottland tror pandaene vil gi landet økt fortjeneste.

- Pandaene forventes å gi betydelige økonomiske fordeler for Skottland i form av turisme, og vil tiltrekke seg hundretusener av ekstra besøkende til dyrehagen, sier Fiona Hyslop, Skottlands kulturminister.

Pandabjørn og kjempepanda lever utelukkende i Kina, der den er totalfredet. Den regnes av mange som en nasjonalhelligdom, ifølge Wikipedia.

Den er også et viktig symbol for naturvernere verden rundt, og inngår blant annet i logoen til Worldwide Fund for Nature (WWF).

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært