Biskopen bekrefter å ha gitt 10.000 kroner

Biskop Ole Christian Kvarme. Foto: Scanpix
Biskop Ole Christian Kvarme. Foto: Scanpix

Oslo-biskop Ole Christian Kvarme bekrefter at en oslokvinne har fått 10.000 kroner, men avviser at pengene hadde noe med en anmeldt overgrepssak å gjøre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 70 år gamle kvinnen sa til VG at biskop Kvarme forsøkte å kjøpe henne ut etter at hun varslet om at en prest hadde befølt henne.

– Da denne saken ble meldt til biskopen, ble den høsten 2009 fulgt opp etter de retningslinjer som foreligger for håndtering av slike saker, skriver Kvarme i en pressemelding.

Ifølge VG ble presten satt «under veiledning», men nekter for å ha befølt kvinnen.

Deprimert

I juli 2010 mottok biskopen et brev fra kvinnen med forespørsel om støtte til et rekreasjonsopphold.

– Hun ble tilbudt inntil 10.000 kroner til dekning av utgifter til et slikt opphold. I ettertid erkjenner vi at dette kan ha vært uklokt, fordi det kan mistolkes slik VG fremstiller det, skriver biskopen.

Les også: Oslo-biskop Ole Christian Kvarme visste om overgrepssak

Hvor de 10.000 kronene er hentet fra, gis det ingen opplysninger om. Tilbudet om penger til et «rekreasjonsopphold på egnet sted» fikk hun etter å ha skrevet brev og vært i møte, forteller kvinnen, som legger til at hun var sliten og deprimert og at hun derfor er glad for at hun tok imot pengene.

Sjelesørger

Presten var sjelesørger for kvinnen i tolv år. Under et besøk hjemme hos kvinnen sommeren 2009 skal presten ha betrodd seg om sine personlige problemer. Kort tid etter skal han ha befølt henne.

Biskopen vil ikke kommentere saken ytterligere, men henviser til politiets behandling.

– Vi har den tillit til politiet at de vil håndtere saken på en korrekt og god måte, sier Kvarme. (©NTB)

Personvernpolicy