Meny

Peter Yates er død

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den britiske filmregissøren Peter Yates er død. Han ble 82 år gammel.

Peter Yates er filmskaperen som fikk æren for å ha skutt en av de første og mest legendariske biljaktscenene på lerretet i «Bullit» med Steve McQueen i hovedrollen fra 1968. Dette var også britens første amerikanske filmproduksjon (se klippet nederst i artikkelen).

Senere ble Yates fire ganger Oscar-nominert, både som beste regissør og for beste film. Det skjedde både med «Breaking Away», med blant annet Dennis Quaid og Daniel Stern på rollelisten, i 1979 og med «The Dresser» fra 1983.

Peter Yates første kinofilm var imidlertid lettvekteren «Summer Holiday» i 1963, der purunge Cliff Richard både sang tittelmelodien og hadde hovedrollen.

Senere regisserte Yates en rekke kinosuksesser, blant disse «The Deep» (1977), «Eyewitness» (1981), «Suspect» (1987), «An Innocent Man» (1989), «Roommates» (1995) og «Curtain Call» (1999). Han jobbet de senere årene mest med TV-produksjoner, og satt blant annet i regissørstllen for den storslåtte TV-produksjonen i filmatiseringen av bokklassikeren «Don Quixote» i 2000, som ble nominert til tre Emmy-priser.

Hvilken sykdom Peter Yates slet med før han døde søndag, er ikke kjent.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært