Meny

Talleraas anker pensjonsdommen

Tidligere stortingsrepresentant Anders Talleraas (H) (bildet) ble dømt til 6 måneders ubetinget fengsel da dom i pensjonssaken falt fredag. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anders Talleraas anker dommen i pensjonssaken, melder Nettavisen. 64-åringen ble fredag dømt til seks måneders fengsel.

Dermed kommer saken mot de to tidligere stortingsrepresentantene opp i Borgarting lagmannsrett.

Den 64 år gamle tidligere Høyre-representanten bekreftet mandag overfor NTB at han anker dommen på seks måneders fengsel for grovt uaktsomt bedrageri for urettmessig å ha tatt imot full stortingspensjon.

Les også: - For lav straff

Magnus Stangeland besluttet allerede i helgen å anke fredagens dom fra Oslo tingrett. Den tidligere Sp-representanten ble dømt til 60 dagers fengsel i samme sak.

Både Talleraas og Stangeland ble dømt til å dekke sakskostnader med 100.000 kroner hver.

– Avgjørende for beslutningen om å anke er sterk uenighet med Oslo tingretts dom. Retten har i realitet krevd at Talleraas skulle visst mer om pensjonsordningen enn pensjonsordningens administrasjon, sier hans forsvarer Bjørn Stordrange.

Stordrange viser til at retten legger til grunn at administrasjonen aksepterte at styrehonorar falt utenfor, og at man ikke kunne anvende skattelovens inntektsbegrep.

– Likevel mener retten at de tiltalte skulle ha funnet ut noe annet, nemlig det retten i ettertid mener er en korrekt tolkning av stortingspensjonsloven, men som verken administrasjonen eller styret selv var klar over på det aktuelle tidspunkt, sier Stordrange.

(©NTB)Populært