Meny

Ingen anke i lommemannsaken

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Erik Andersen anker ikke dommen i lommemannsaken, melder NRK. Dermed blir dommen på ti års forvaring stående.

Andersen ble like før jul dømt for å ha begått seksuelle overgrep mot 66 gutter. Borgarting lagmannsrett skjerpet dommen fra tingretten, som var på ni års forvaring med en minstetid på seks år. Denne gang ble minstetiden satt til sju år.

Erik Andersen kjempet mot en forvaringsdom med alle krefter både i tingretten og lagmannsretten. Forsvarer Petar Sekulic sier til NRK at Andersen mener dommen fra Borgarting er feil på flere punkter, men likevel er kommet fram til at han ikke vil anke til Høyesterett.

Det betyr at et endelig punktum er satt i norgeshistoriens mest omfattende overgrepssak.

To voldtekter

Erik Andersen er dømt for to voldtekter av barn under 14 år. Det har veid tungt ved straffeutmålingen. Dommerne mente de to voldtektene, som skjedde mot fremmede barn på offentlig sted, hadde mye til felles med overfallsvoldtekter.

Erik Andersen ble også dømt til å betale erstatning til ofrene. I alt må han betale 2,65 millioner kroner i erstatning, 140.000 kroner høyere enn dommen i tingretten. Han må også betale 575.000 kroner i sakskostnader.

Da rettssaken startet i Follo tingrett oppga Andersen at han hadde en formue på 10 millioner kroner.

Ingen bedring

En forvaringsdom blir idømt når retten kommer til at en tidsbegrenset dom ikke er tilstrekkelig av hensyn til samfunnsvernet. Lagmannsretten konkluderte med at det er nærliggende fare for at Erik Andersen vil begå nye seksualforbrytelser, til tross for at han får psykologbehandling.

– Etter lagmannsrettens oppfatning er det flere momenter som tilsier at det per i dag er grunn til atskillig tvil med hensyn til effekten av videre behandling, het det i dommen. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært