Meny

Nesten stengt mellom Oslo og Bergen

De aller fleste fjellovergangene i Sør-Norge er stengt på grunn av uvær. Arkivfoto: Gorm Kallestad (NTB)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dårlig vær over fjellovergangene i Sør-Norge fører til vanskeligheter med å komme seg med bil mellom landets to største byer. På Haukelifjell har flere hundre bilister vært værfaste i en tunnel siden i går ettermiddag.

I 10.30-tiden mandag morgen var følgende overganger helt stengte: Hardangervidda, Haukelifjell, Aurland-Hol, Strynefjellet og Vikafjellet.

Filefjell er åpen

Det er fremdeles mulig å komme seg over fjellet over Filefjell, men der kan det bli innført kolonnekjøring på kort varsel.

- Alle overganger er stengt med unntak av Filefjell, hvor det kan bli innført kolonnekjøring på kort varsel, sier John Flimming ved Veitrafikksentralen til ABC Nyheter.

- Hardangervidda, Haukelifjell og Strynefjellet er alle stengt, men uværet på Strynefjellet er ventet å lette utover dagen, sier Flimming.

På fjellovergangen over Hemsedal er det allerede innført kolonnekjøring.

Flere hundre bilister strandet

I tillegg har flere hundre mennesker tilbrakt søndagskvelden og natten til mandag i en tunnel på E 134 ved Haukeli, etter at strekningen ble stengt like før klokka halv seks søndag kveld. Mer enn 17 timer senere er veien fremdeles ikke åpnet igjen. Statens vegvesen skal ta en ny vurdering på om og når strekningen kan gjenåpnes klokken 13 mandag.

- Bilistene står og venter på at veien skal åpnes igjen, flere snøskavler må sprenges, sier Arne Kleiv ved Veitrafikksentralen Sør til ABC Nyheter.

Veitrafikksentralen har ikke vært i direkte kontakt med de strandede bilistene, men bekrefter at de etter forholdene skal ha det bra.

Populært