Meny

Tysk gift påvist i Danmark

Tyske myndigheter har nektet 4700 gårder å selge sine varer mens dioksinspredningen i dyrefôr granskes. Foto: Scanpix/Reuters.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et parti av fuglefôret som har skapt giftskandale i Tyskland har blitt levert til et dansk firma.
Størrelsen på fôrleveransen er ikke kjent, melder DR.dk.

- Hittil har ikke fôret gått til fugler som skal spises, sier beredsskapssjef i det danske Mattilsynet, Kim Sigsgaard, til DR.


Han ønsker ikke å opplyse navnet til det danske firmaet som har mottatt fôret. Maten skal ha gått til fugler som legger egg man lager kyllinger av. Partiet kom til Danmark i november.

Den tyske regjeringen lovet søndag tiltak etter at dioksinskandalen har ført til importforbud mot enkelte av landets jordbruksprodukter. I forrige uke aksjonerte politiet mot en bedrift nord i Tyskland, som er mistenkt for å ha levert 3000 tonn av stoffet som kun er ment til industriell bruk, smittet med potensielt giftige dioksiner til omkring 25 produsenter av kraftfôr.

Ni av 20 prøver fra selskapet, Harles und Jentzsch, hadde høyere dioksinnivå enn det som er tillatt. De 25 selskapene har levert opp til 150.000 tonn forurenset fôr til gårder, hovedsakelig gårder som produserer egg, fjærkre og griser over hele Tyskland.

Tyske myndigheter har nektet omkring 4700 av Tysklands 375.000 gårder å selge sine produkter mens myndighetene gjennomfører kontroller. 100.000 egg har blitt destruert, og store mengder mat er tilbakekalt fra butikkene.

Populært