Meny

Tarjei Bø til topps i norsk dobbeltseier

Tarjei Bø har hatt en god helg i Oberhof. Søndag vant han også fellesstarten. Her etter seieren på sprinten fredag. (Foto: Tobias Schwarz, SCANPIX/Reuters).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tarjei Bø vant fellesstarten i skiskyting i Oberhof søndag. Emil Hegle Svendsen fulgte opp med annenplass.

Bø vant sin fjerde verdenscupseier for sesongen og fortsetter i teten i verdenscupen. Tidligere i år har han vunnet to sprintrenn og en jaktstart, og nå har han også vist at han behersker fellesstart.

Det nye norske stjerneskuddet i skiskyting tok seieren 2,4 sekunder foran Emil Hegle Svendsen. Ivan Tsjerezov på tredjeplass var 4,1 sekunder bak, mens Martin Fourcade på fjerdeplass ble slått med 14,3 sekunder.

Bø lå blant de beste hele veien. Han pådro seg en strafferunde på annen liggende skyting. Det ble også en bom på siste stående, men der bommet også alle de hardeste konkurrentene, slik at Bø kunne forlate standplass for siste gang som leder, selv etter en tur i strafferunden.

Emil Hegle Svendsen gikk et stykke bak i køen etter å ha bommet en gang på første skyting, men da han dro til med fullt hus på siste skyting, skjøt han seg rett inn i tetkampen.

Han lå sammen med russiske Tsjerezov og franske Fourcade til det gjensto noen få hundre meter. Da rykket Svendsen og sikret norsk dobbeltseier.

Ole Einar Bjørndalen skuffet og endte på 21.-plass etter fire bom. Han var 1.54,7 minutt bak bø i mål. Alexander Os med åtte strafferunder gikk i mål 3.39,3 minutter bak teten og endte på 28.-plass. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært