Meny

Tapper Northug klarte det nesten

Petter Northug (i midten) under gårsdagens renn i Val di Fiemme. Foto: Scanpix/EPA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Northug prøvde. Og tok inn masse på lederen Dario Cologna. Men de siste to kilometerne inn mot mål ble tunge for Northug. Likevel ble han nummer to i Tour de Ski, bare 27 sekunder etter Cologna.

(ABC Nyheter/Val di Fiemme): - Det ble tungt på slutten. Jeg satset masse i begynnelsen og tok mye inn på Dario (Cologna red. anm.). Men han hadde sikkert spart en del krefter til bakken, sa Petter Northug etter løpet. Han er strålende fornøyd med en andreplass i sammendraget.

I målområdet falt han sammen, totalt utslitt. Det er lenge mellom hver gang vi ser Northug så sliten. Men han gikk et fantastisk løp og forteller med dette at han er den store favoritten på nær sagt alle distanser han går i VM på hjemmebane i februar.

Lucas Bauer, som Northug var så redd for før start, hadde ikke stor nok fart i bakken til at han kunne ta igjen nordmannen og de andre. Men han innhentet sju løpere og ble til slutt nummer tre i sammendraget.

Tord Asle Gjerdalen ble nest beste nordmann. Gjerdalen gikk seg opp to plasser i dag og endte til slutt som nummer 16, 5,54 etter Dario Cologna.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært