Meny

Dette er Jared Loughner

Den drapsmistenkte 22-åringen skal ha møtt kongressmedlemmet som nå er skutt en gang tidligere, og beskrevet henne i negative ordelag. Her er han under en bokfestival i Arizona i fjor. Foto: AP Photo/Arizona Daily Star, Mamta Popat

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

22-åringen beskrives som en ensom ulv med sterke meninger.

Ifølge vitner var det 22-årige Jared Loughner som i går drepte minst seks og såret tolv personer, deriblant kongressmedlem Gabrielle Giffords.

Les også: Kongressmedlem skutt

Loughner er nå i politiets varetekt, mens det søkes etter en mulig medsammensvoren. Ifølge CNN tror politiet det er en mann i 50-årene. En video av den mistenkte medhjelperen er nylig frigjort av politiet, som ber om hjelp fra folk som kan ha sett ham.

Politiet har sagt at varetektsfengslede Loughner har en psykisk lidelse og en vanskelig fortid.

Les også: Obama: - En tragedie for hele landet

Ønsket ny valuta

FBI undersøker nå 22-åringens aktivitet i ulike sosiale medier. Både på YouTube og MySpace er det funnet bilder og innlegg som gir inntrykk av Loughner som noe forstyrret.

Se Loughners YouTube-videoer her.

Han har blant annet gitt uttrykk for en dyp mistro til USAs regjering, og et ønske om å lage en ny valuta. Mein Kampf skal ha vært blant favorittbøkene.

I en video datert 15. desember beskriver Loughner seg som en militærrekrutt. Det amerikanske forsvaret sier imidlertid at han ønsket å bli tatt opp, men ble avvist.

- Ensom ulv

Han bor i nærheten av stedet hvor skytingen fant sted, og har hatt befatning med politiet for narkotikarelaterte lovbrudd. Tidligere medelever beskriver ifølge BBC Loughner som en ensom ulv som røyket pot, ofte forstyrret skoletimen og hadde sterke meninger.

En gammel klassekamerat beskriver til kgun9.com Loughner som "rar", men ikke psykopatisk. Hun sier han likte å høre på heavy metal, men at han på ingen måte fremsto som gal.

Han skal ha vært student ved Pima Community College inntil oktober i fjor, etter å ha blitt mistenkt for en rekke brudd på skolens reglement.

Sa farvel

Ifølge medstudenten Caitie Parker skal Loughner ha møtt kongressmedlem Gifford en gang før, og fått et dårlig inntrykk av henne.

- Han fortalte meg at hun var dum og uintelligent, skriver hun på sin Twitterprofil.

Det kan virke som 22-åringen også hadde planlagt å ta sitt eget liv. Noen timer før skuddramaet, skrev Loughner en beskjed på sin MySpace-side. Der skrev han ifølge BBC: "Farvel. Kjære venner, vær så snill å ikke være sint på meg (...)".

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært