Spillperler og gråstein på iPad

«Infinity Blade». En grafikkbombe fra velkjente Epic og Chair Entertainment.
«Infinity Blade». En grafikkbombe fra velkjente Epic og Chair Entertainment.

Vi har testet åtte ferske spill til Apples nettbrett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like før jul kom endelig iPad i salg her i Norge. Lesebrettet kan brukes til det meste, også spilling. Spillene vi har testet, er alle blant dem som selger godt på App Store.


«World of Goo» (55 kroner) (Terningkast: 6)

Dette er fysikkgåteløsning i verdensklasse. Spillet er tidligere lansert på en rekke plattformer, nå er det endelig iPads tur. Du får bygge konstruksjoner av slimballer i en bisarr og innbydende verden. Dette hekter deg og gjør deg varm om hjertet!

«Lara Croft and the Guardian of Light» (55 kroner) (Terningkast: 4)

Nok et spill som tidligere har debutert på andre plattformer. Her er det snakk om action i fugleperspektiv, med velkjente Lara Croft i hovedrollen. Miljøene er solide og historien har bra driv – i typisk Tomb Raider-stil. Kontrollene sitter imidlertid ikke helt, noe som forringer totalopplevelsen.

«Infinity Blade» (35 kroner) (Terningkast: 5)

La oss presentere en grafikkbombe fra velkjente Epic og Chair Entertainment. Som ridder skal du hevne din fars død, og kjempe deg gjennom en rekke mektige fiender. Slik går spillet i ring gjennom generasjoner, helt til du faktisk klarer å overleve den siste sjefskampen. Oppgraderingsmulighetene for karakteren er mange, og det er det som hekter deg ved Infinity Blade.

«Need for Speed: Hot Pursuit» (55 kroner) (Terningkast: 4)

Et ukomplisert, men særs underholdende racingspill. Her kan du være enten politi eller fartsbølle i en runddans i flere hundre kilometer i timen. Brettene byr på ulike utfordringer, og vanskelighetsgraden kan enkelt skaleres for å passe til dine ferdigheter. Styringen er ikke optimal, men likevel er totalproduktet solid.

«Osmos HD» (29 kroner) (Terningkast: 5)

Hvis du vil ha meditasjon i spillform, kjøper du Osmos HD. Som en encelleorganisme skal du vokse i et vektløst miljø ved å sluke organismer som er mindre enn deg. Men pass på, du er ikke nødvendigvis den største i dette universet. Herlig musikk gjør spillet til ren avslapning, og det er synd brettene ikke er flere.

«Football Manager 2011» (65 kroner) (Terningkast 4)

Nytt år, nye muligheter på managerfronten. Dette spillet er ikke spesialtilpasset iPad, men kan skaleres opp for å passe skjermen bedre. Selve spillet fungerer ganske så bra – med lagene, spillerne og overgangsmulighetene man forventer. Likevel fremstår det som litt i overkant enkelt, og man savner enda bedre brukergrensesnitt på en iPad.

«FIFA 11» (55 kroner) (Terningkast: 3)

EA Sports insisterer på at det bærbare «FIFA» skal ligne mest mulig på det vi er vant til på de «store» konsollene. Det er ikke spesielt smart. Det ferdige produktet er tregt og har knotete kontroller, der regelmessig hakking også er et minus i boka. Da hjelper ikke all verden med pen grafikk og autentiske lag.

«Ludo» (Gratis) (Terningkast: 3)

Apples iPad virker veldig lovende når det gjelder elektroniske brettspill, og Ludo burde jo være en perfekt forsøkskanin. Her kan fire spillere kjempe mot hverandre med de tradisjonelle reglene som grunnmur, og det fungerer ganske bra. Dessverre er ventetiden ved terningkast og brikkeflytting totalt uholdbar. Vi får håpe på et «Ludo 2»!

Personvernpolicy