Meny

Siste spurten var den letteste

Petter Northug jr., (Strindheim IL) og Lukas Bauer under klasisk stil under Tour de Ski i Val di Fiemme lørdag. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-Det var den siste spurten som var den letteste. Det gikk tyngre på de innlagte spurtene enn det så ut som. Men jeg kunne ikke vise konkurrentene det, gliste Petter Northug.

(ABC Nyheter/Val di Femme): Dagens konkurranse handlet dog kun om en mann. Petter Northug, dagens overlegne seierherre, skrøt av skia.


-Den letteste spurten var den siste. Da kunne jeg lett kruse inn. Men spurtene underveis så nok lettere ut enn de var. Jeg kunne jo ikke vise konkurrentene at jeg slet, sa Petter.

-Jeg hadde helt vanvittige ski i dag. Spesielt nedover, sa Petter til ABC-nyheter. Verdens beste skiløper viste muskler i dag. Han vant alle de innlagte spurtene – og i mål var han suveren.

I morgen er det den avsluttende etappen over ni kilometer hvorav de siste tre går opp monsterbakken.

-Jeg tok mange bonussekunder på Lucas Bauer i dag. Han er utrolig god i motbakkene og kan fort slå meg med masse på den etappen. Skal jeg klare en plass på pallen, må jeg ha et godt løp i morgen, sa Petter som ligger 1.18 minutter etter Cologna. Det er Petter helt sikker på at han ikke klarer å ta igjen. Bauer, som ligger på en 10.plass, ligger 1.55 etter Petter, men kan fort spise opp dem i monsterbakken.

Populært