Meny

Handballjenter i dødsulykke for andre gang

TAKKNEMLIG: Rune Berg (t.v) som er lagleder for jentelaget Bossekopp 96 som var i ulykkesbussen i Lavangsdalen, takker akutttjenesten for innsatsen etter dødsulykken, F.h. Mads Gilbert som er sjef for akuttmedisin ved UNN, redningsmann Jørgen Melan og lege Ole Magnus Filseth.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere av handballjentene som overlevde dødsulykken i Lavangen utenfor Tromsø fredag, opplevde en dødsulykke på samme tur i fjor.

I bussen som var involvert i ulykken, satt det 48 ungdommer i 14 og 16-årsalderen som alle var på vei fra Alta til en håndballturnering i Tromsø. Bussen kjørte fremst i et følge på tre busser fra håndballklubben BUL.

- De er i sjokk. De så krasjet og er klar over at mennesker er omkommet. De satt i bussen og så omkomne bli fraktet vekk. Det var en tøff påkjenning, sier trener Rune Berg, trener for jenter 96 i Bossekop Ungdomslag til VG Nett.

På vei fra samme håndballturnering i fjor, havnet en buss fra Alta med mange av de samme jentene midt i en dødsulykke i samme område, og ble vitner til grusomme scener.

- Mange av de samme jentene satt da fire timer i bussen og ventet på stedet der dødsulykken hadde skjedd, forteller Berg.

Klubbmedlem i BUL og styreleder i Norges Håndballforbund region Nord, Ole Gudmestad, som selv satt i en av de bakerste bussene og som hadde to sønner i ulykkesbussen, forteller til NTB at det var de seks ungdommene som befant seg fremst i bussen, inkludert hans egen sønn på 14 år, som ble skadd i sammenstøtet. Ungdommene fikk kutt- og sårskader, mens en voksen passasjer brakk armen.

Populært