Meny

Sykehusansatte er blant de omkomne

Fem personer omkom i en kollisjon mellom en buss og to personbiler i Lavangsdalen i Troms fredag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To kvinner, to menn og en mindreårig gutt døde i trafikkulykken i Lavangsdalen. Tre av de omkomne var ansatt ved Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN.

- Jeg kan bekrefte at det er to kvinner, to menn og en mindreårig gutt som omkom i trafikkulykken i Lavangsdalen, sier Kurt Pettersen, politistasjonssjef i Tromsø, til Nordlys.

De UNN-ansatte var på vei til Narvik fra Tromsø i en minibuss etter en samling i Tromsø.

- Tre av de omkomne, to kvinner og en mann, satt i minibussen, sier Pettersen til Nordlys.

Det var til sammen 7 personer i minibussen.

En sleng på glatt vinterføre førte til ulykken der fem personer omkom og 59 ble brakt til sykehus.

Ulykken skjedde da to personbiler, en minibuss og en varebil på vei fra Tromsø kolliderte med en buss med unge håndballspillere som kom i motsatt retning. De omkomne og alvorlig skadde var i kjøretøyene som kom fra Tromsø, mens de som satt i bussen kun fikk lettere skader. Ulykken skjedde da en av bilene fikk en sleng og kolliderte med bussen.

Hos UNN ble det umiddelbart slått katastrofealarm og totalt åtte ambulanser ble sendt til skadestedet. Totalt ble 59 personer sendt til Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) i Tromsø etter ulykken, de fleste bare til sjekk og brifing. Ni av de skadde ble sendt i ambulanse og luftambulanse. Fjorten personer er innlagt og tre er operert. Tilstanden til én av de skadde skal være alvorlig.

Blant dem som ble brakt til sykehus, var 33 ungdommer.

Les også: Fem døde i bussulykke

Håndballspillere

I bussen som var involvert i ulykken, satt det ungdommer i 14 og 16-årsalderen som alle var på vei fra Alta til en håndballturnering i Tromsø. Bussen kjørte fremst i et følge på tre busser fra håndballklubben BUL.

Klubbmedlem i BUL og styreleder i Norges Håndballforbund region Nord, Ole Gudmestad, som selv satt i en av de bakerste bussene og som hadde to sønner i ulykkesbussen, forteller til NTB at det var de seks ungdommene som befant seg fremst i bussen, inkludert hans egen sønn på 14 år, som ble skadd i sammenstøtet. Ungdommene fikk kutt- og sårskader, mens en voksen passasjer brakk armen.

Omkjøring

Ulykken skjedde like etter klokka 14 i enden av Lavangsdalen om lag fire mil fra Tromsø i Balsfjord kommune. E8 ble stengt cirka 4 kilometer fra avkjøringen mot Kantornes der det var satt opp omkjøring.

Politimester Truls Fyhn i Troms politidistrikt sier at politiet har hatt problemer med å holde kontakten med skadestedet fordi mobildekningen er svært dårlig i området. Dette medvirket til å gjøre redningsarbeidet mer uoversiktlig for de ulike nødetatene.

Balsfjord kommune har lagt ut telefonnumre på sine nettsider dersom noen har behov for kontakt med kommunens ledelse i forbindelse med ulykken, mens politiet i Tromsø opplyser at pårørende kan kontakte politiet på det ordinære telefonnummeret. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært