Meny

Bø trygget verdenscupledelsen med ny seier

Bø trygget verdenscupledelsen med ny seier

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tarjei Bø ristet av seg sykdommen og tok sin tredje verdenscupseier for året i Oberhof fredag. Dermed trygget stryningen også ledelsen i verdenscupsammendraget.

Bø sto over onsdagens stafett grunnet sykdom, men fredag var han tilbake på sprintdistansen godt opplagt, og ingen kunne gjøre noe med den 22-årige verdenscuplederen.

Til tross for én strafferunde på stående skyting, ledet Markane-løperen fra start til mål og vant 10 kilometeren på 25.49,7.

16,7 sekunder skilte ned til tyske Arnd Peiffer, som var nærmest på 10 kilometeren i sprint fredag. Også han pådro seg én strafferunde. Michal Slesingr fra Tsjekkia skjøt feilfritt og kom på 3.-plass, 20,7 bak den norske vinneren.

Rykket fra Svendsen

Dessverre var det lenger ned til de øvrige nordmennene i Oberhof. Nest best var Emil Hegle Svendsen på 8.-plass, 1.27,8 bak Bø. Han er landsmannens største utfordrer i verdenscupen, men én bom på liggende skyting og to på stående gjorde det vanskelig for trønderen.

Heller ikke de andre nordmennene hadde klaff på standplass fredag. Alexander Os (17.-plass) bommet også på tre. Ole Einar Bjørndalen skjøt hele fire bom og endte på 22.-plass.

Stokket seg for Berger

Lars Berger skjøt feilfritt på liggende og lå på 4.-plass etter den første skytingen. Men på den andre stokket det seg helt for lesjaværingen, som bommet på fire skudd og ble nummer 24.

Dårligst av de norske på sprinten var Rune Brattsveen på 54.-plass. Han fikk fire strafferunder og var langt bak de beste i sporet. Trolig vil Brattsveen miste sin landslagssjanse til Ronny Hafsås i Ruhpolding neste helg. (©NTB)

Populært