Meny

Fare for storflom i Tyskland

En isbryter i arbeid på elva Oder ved grensen mellom Polen og Tyskland. Mildt vær og snøsmelting har fått vannstanden i Oder og flere andre elver i Tyskland til å stige kraftig. Fagfolk varsler om fare for oversvømmelser i dagene og ukene som kommer, blant annet langs Rhinen og Mosel og spesielt i områdene nordvest for byen Koblenz, der disse to store elvene renner sammen. Foto: Thomas Peter (Reuters/Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mildt vær og snøsmelting har fått vannstanden i flere elver i Tyskland til å stige kraftig. Fagfolk varsler om fare for oversvømmelser i dagene og ukene som kommer.

Flomfaren er størst i Rhinen og Mosel, sa ekspertene fredag. Langs Mosel og flere mindre bielver til Rhinen har flomvann allerede gjort skader på mange hus og oversvømt gater slik at trafikken måtte stanses.

Også i Oder i delstaten Brandenburg lenger øst i Tyskland har vannstanden steget betydelig. Isbrytere er i arbeid i denne elva for å bryte opp isen slik at vannet raskere kunne renne ut i Østersjøen.

– Temperaturen vil stige ytterligere, slik at snøsmeltingen kommer til å fortsette, sa en talsmann for det meteorologiske instituttet DWD fredag.

Faren for nye oversvømmelser er størst nordvest for byen Koblenz, der Rhinen og Mosel renner sammen.

Også i fjor ble Tyskland utsatt for store oversvømmelser, men disse inntraff ikke før ut på våren. I 1997 ble landet rammet av en flomkatastrofe, som førte til at det ble bygget mange nye diker for å beskytte områdene langs elvene. (©NTB)

Populært