Meny

- Fem døde i bussulykke

Fem personer omkom i en kollisjon mellom en buss og to personbiler i Lavangsdalen i Troms fredag ettermiddag. Foto: Øystein Barth-Heyerdahl (Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To kvinner, to menn og en mindreårig gutt døde i trafikkulykken i Lavangsdalen fredag.

- Jeg kan bekrefte at det er to kvinner, to menn og en mindreårig gutt som omkom i trafikkulykken i Lavangsdalen, sier Kurt Pettersen, politistasjonssjef i Tromsø, til Nordlys.

59 personer måtte til Universtetssykehuset i Tromsø (UNN) etter ulykken.

- Tre av de omkomne, to kvinner og en mann, satt i minibussen. Det var til sammen 7 personer i minibussen. En mann og en mindreårig gutt som satt i en av de andre personbilene, omkom også i ulykken, sier Pettersen.

I denne bilen befant det seg til sammen fire personer.

- Vi jobber nå videre med identifisering og varsling av pårørende, sier Pettersen til Nordlys klokka 2140.

Møteulykke

Ulykken skjedde på E8 i enden av Lavangsdalen ved Kantornes i Balsfjord kommune, mellom Tromsø og Nordkjosbotn. Politiet beskriver det som en møteulykke mellom en buss og flere andre kjøretøyer.

ABC Nyheter får opplyst at det er fint vær, men sporete og svært glatt veibane på stedet.

Årsaken til ulykken skal være at et av de involverte kjøretøyene fikk sleng på det glatte vinterføret. To personbiler og en minibuss på vei fra Tromsø kolliderte med en buss med unge håndballspillere som kom i motsatt retning.

Stor fart

– Det er en snakk om en møteulykke i stor fart. Om de har truffet direkte, i siden eller i autovernet er usikkert. På to av bilene er det store materielle skader. Alle bilene unntatt minibussen er fortsatt på stedet. Bussen er truffet i front. Det vil ta noen timer før vi er ferdig her, sier skadestedsleder Morten Renland til NTB før klokken 18 fredag kveld.

Ifølge politiets innsatsleder omkom de fem på ulykkesstedet. Tre av dem måtte skjæres ut av bilvrakene mens ble sittende igjen i bilene i lengre tid.

Skadeområdet strekker seg over 300 meter. Det er 80-sone på stedet og veibanen var glatt da ulykken skjedde.

Klokka 16.30 hadde ni personer ankommet Universitetssykehuset i Tromsø med ambulanse og luftambulanse. Fire av dem er lettere skadd, hvorav to er mindreårige, en er hardt skadd og fire er under utredning

59 til sykehus

Fra Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) ble det 16.45 opplyst at fire hardt skadde personer var ankommet sykehuset. Ytterligere fire hardt skadde var da på vei fra ulykkesstedet til Tromsø.

Totalt 59 personer ble fraktet til Universitetssykehuset i Tromsø (UNN) i forbindelse med dødsulykken i Lavangen fredag, opplyser UNN til NTB.

– Av dem er 14 personer innlagt og tre operert. 33 ungdommer har vært innom for sjekk og brifing, opplyser informasjonsansvarlig Jan Fredrik Frantzen.

Frantzen forteller at sykehuset frykter at egne ansatte er blant de forulykkede, men at dette ikke er bekreftet

Håndballspillere i bussen

Politiet ble varslet om ulykken klokken 14.15, ifølge Finnmark Dagblad.

Bussen skal ha fraktet håndballspiller i 14-årsalderen fra Alta til Tromsø, ifølge Altaposten.

De 15 ungdommene er nå på vei til sykehus i en annen buss. Politiet bekrefter i en pressemelding at ingen av de omkomne satt i håndballbussen.

– I bussen var det omkring 15 ungdommer, som også er på vei til sykehus i en annen buss. Disse skal være uskadd og lettere skadd, melder politistasjonssjef Kurt Pettersen.

Bussen var en i et følge av fem busser som fraktet unge håndballspillere fra håndballklubben BUL i Alta til en nyttårsturnering i Tromsø.

Styreleder i Norges Håndballforbund region Nord, Ole Gudmestad, forteller til NTB at ingen av håndballspillerne i bussen er alvorlig skadd.

– Det vi vet er at de seks fremste ungdommene i bussen har fått noe kutt- og sårskader, og at en av de voksne passasjerene har brukket armen, forteller Gudmundstad, som selv befinner seg i en av bussene lenger bak og som har to sønner i ulykkesbussen.

Spillerne i bussen er 14 og 16 år gamle.

Køer og omkjøring

E8 var midlertidig stengt cirka fire kilometer fra avkjøringen mot Kantornes, og det er lange køer på begge sidene av ulykkesstedet. Brannvesenet fra Tromsø og Balsfjord kommune bidro på stedet.

Kriseteam

Balsfjord kommune har lagt ut telefonnumre på sine nettsider dersom noen har behov for kontakt med kommunens ledelse i forbindelse med ulykken.

Tromsø kommune har på sin side opprettet en pårørendetelefon, med nummer 815 02 800. Kommunen oppretter også et støttesenter på Scandic hotell der kommunens psykososiale team vil bistå med hjelp til de som ønsker det.

Passasjerene i de tre bakre bussene har ikke vært direkte involvert i ulykken, men samles på hotellet.

Les flere nyheter herView Bussulykke in a larger map

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært