Meny

Lærer tiltalt etter sex med elev (18)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lærer (38) tiltalt for sex med 20 år yngre elev. Jenta sier hun gråt under samleiet.

38-åringen som var kontaktlærer for den da 18 år gamle eleven, er tiltalt for å ha misbrukt sin stilling til å skaffe seg sex. Han nekter straffskyld, melder Varden.no.

- Jeg hadde ikke lyst, men jeg gjorde det likevel, sa den nå 19 år gamle jenta i retten.

- Jeg oppfattet det som et likeverdig forhold, og registrert ikke at hun gråt, sa læreren under rettssaken ifølge lokalavisen.

Nakenbilder og erotisk chatting

Etter å ha presset på for å ha sex med henne i lengre tid, skal læreren ha arrangert et møte med jenta i Brevik en kveld i september i 2009. Han skal også ha tatt initiativ til grov erotisk chatting på MSN og bedt jenta om å sende ham nakenbilder, noe hun gjorde.

Under en elevsamtale noen uker før møtet i Brevik skal han ha tatt jenta på låret flere ganger.

Etter at de hadde hatt sex sendte han jenta en sms i skoletimen, der han skrøt av hennes seksuelle prestasjoner i svært grove erotiske vendinger.

Psykiske problemer

Den 18 år gamle eleven hadde store psykiske problemer, som læreren delvis skal ha hatt kjennskap til. Blant annet hadde hun store selvskadingsproblemer, men hun hadde unngått selvskading i ett år, inntil forholdet til læreren startet opp.

I sa i retten at han i ettertid innser læreren at forholdet var høyst kritikkverdig:

- Jeg klarte ikke å sette på bremsen. Jeg har ingen forklaring på hvorfor det gikk så galt, sa han ifølge Varden.no.

Men 38-åringen hevder at han ikke kjente til jentas psykiske lidelser.

- Burde blitt suspendert

I første omgang fikk læreren bare en advarsel, og jentas bistandsadvokat Morten Wexels mener at han burde blitt suspendert.

Rektor Laila Lerum mener at skolen behandlet saken riktig, og at ytterligere tiltak ikke var nødvendig ettersom læreren var sykemeldt og borte fra skolen fram til han sa opp jobben.

Les flere nyheter på ABC Nyheters forside.

Populært