Meny

Jojo-vær i vente

Også før jul var det vanskelige værforhold flere steder i landet. Bildet er tatt ved E18, Grimstadporten i desember. Foto: Tor Erik Schrøder (Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forbered deg på mer trafikkaos: Voldsomme svingninger i temperaturene fremover.

Snøkaoset har ført til en rekke trafikkulykker de siste dagene. Og i morgen kommer det enda mer fra oven.

- Allerede natt til lørdag kommer det nedbør i Agder, og tidlig på morgenen når det Oslo. Vi venter store lokale nedbørsmengder i Oslo, sier meteorolog Ingrid Bentsen ved Meteorologisk institutt til ABC Nyheter.

Meteorologene varsler derfor lokalt vanskelige kjøreforhold i Agder, Telemark og på Østlandet sør for Hamar.

Også på Vestlandet kommer snøen til å dale ned på lørdag, før det etter hvert går over til regn. Det er bare Trøndelag og Nord-Norge (med unntak av grensetraktene), som kan se frem til en helg med oppholdsvær. På søndag klarner det opp på Østlandet, mens nedbøren fester grepet på Vestlandet – og samtidig sprer seg nordover til Trøndelag.

Opp og ned i temperatur

Utsiktene fremover er heller ikke særlig lystige. Spesielt ikke for biltrafikantene.

- Det blir store variasjoner fra dag til dag i neste uke, det vil veksle mellom kaldt og mildt. I indre strøk på Østlandet vil temperaturene variere fra minus 20 grader til to-tre plussgrader, sier meteorolog Haakon Melhuus ved Meteorologisk institutt.

Selv om det blir en vinterlig værtype over hele landet, er det ikke ventet permanente kuldeperioder slik vi hadde i november og desember i fjor.

- Kulden rekker ikke å feste seg fordi det blir for store skiftninger. Passerende lavtrykk gjør at temperaturkurvene går opp og ned som en jojo, sier Melhuus.

Venter kaos

I går oppfordret politiet folk til å la bilen stå, og det ble meldt om en rekke trafikkulykker. Det har vært hektiske dager med utforkjøringer, fastkjørte vogntog og stengte veier. I dag kan de ansatte på Vegtrafikksentralen i Sør-Norge ta seg en pust i bakken. Men den blir kortvarig.

- Det er greie kjøreforhold i dag, bart og vått på E19 og E39. Men vi venter mer snø i morgen, så da blir det vel tilbake til det samme, sier Ellen Lunde Rønnesund, vaktoperatør på Veitrafikksentralen i Porsgrunn.

Les oppdaterte trafikkmeldinger her

Værmeldingene fremover er ikke lystig lesning for Veitrafikksentralen.

- Ved værendring blir det alltid kaos her hos oss. Vi får ta en dag om gangen, sukker Rønnesund.

Populært