Meny

Sprengte twitter-rekord

Bildet viser toppene i sendte twittermeldinger nyttårsaften. Skjermdump: Twitter blog

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var ønsket om et godt nyttår som sendte Japan til topps, med 6939 «tweets» i sekundet.
Japanerne var ivrige med å sende ut meldinger via nettsamfunnet Twitter ved overgangen til 2011. Hvert sekund etter midnatt 1. januar ble 6939 oppdateringer gjort fra Japan, og slo den forrige rekorden på 3283 meldinger i sekundet, skriver Twitter i et blogg-innlegg. Den forrige rekorden ble også satt av japanerne, da de slo Danmark i fotball-VM.

I Japan pleier mobilnettet å kollapse nyttårsaften, med alle tekstmeldingene som sendes til familie og venner, og teorien er at japanerne har tatt i bruk Twitter for å få ut lykkeønskningene i tide.

Men det var ikke bare japanerne som sendte ut ønsker om et godt nyttår via Twitter. Ettersom hver tidssone passerte midnatt nyttårsaften, økte twitter-meldingene betraktelig. På østkysten av USA var antall twittermeldinger per sekund oppe i 3000.

Se verdenskartet nedenfor, som viser sendte twittermeldinger nyttårsaften:

Populært