Meny

Ulv påkjørt av bil i Trysil

Kanadisk ulv ved dyrehagen i Berlin. Illustrasjonsfoto: Scanpix/Reuters.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ulv ble torsdag kveld avlivet etter å ha blitt påkjørt av en bil i Trysil i Hedmark.

Det var på riksvei 25 mellom Nyhus og Grøndalen i Trysil kommune at ulven ble påkjørt.

– Dyret ble liggende skadd på stedet og ble avlivet av viltnemnda, opplyser operasjonsleder Dyre Antonsen i Hedmark politidistrikt.

Politiet fikk melding om påkjørselen klokken 20.25.

Ifølge lokalavisen Østlendingen lå ulven med brukket rygg i tre kvarter før den ble avlivet.

Fallviltgruppa var riktignok raskt på stedet, men det var lite den kunne gjøre uten godkjenning.

– Ulven ble trolig liggende så lenge som tre kvarter på snøkanten før den til slutt ble skutt. Fallviltgruppa måtte nemlig vente på tillatelse og klarsignal fra Fylkesmannen før de kunne ta livet av dyret. Klokka 21.15 kom tillatelsen og dyret ble skutt. Det døde momentant, sier øyenvitnet Oddmund Nyhuus, som var blant de første som ankom ulykkesstedet.

Fallviltgruppas leder Lars Gunnar Muruåsen skjøt ulven. Han sier ulven hadde klart å fjerne seg fra veien og tatt seg ned i en grøft. Der lå den helt stille, ute av stand til å røre på seg, men var i live inntil den ble avlivet.

Operasjonsleder Geir Bekkedal i Hedmark politidistrikt sier til Aftenposten.no at det var en hannulv som streifet sammen med to andre ulver da den ble påkjørt. Sent torsdag kveld var det ukjent hvilken flokk dyret tilhørte. (©NTB)

Populært