Hilde rundet av hoppuken med seier

Tom Hilde ledet allerede etter første omgang, men klarte å holde hodet kaldt og dro seieren i land i avslutningsrennet i den tysk-østerrikske hoppuken i Bischofshofen torsdag. Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)
Tom Hilde ledet allerede etter første omgang, men klarte å holde hodet kaldt og dro seieren i land i avslutningsrennet i den tysk-østerrikske hoppuken i Bischofshofen torsdag. Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

Tom Hilde klinte til med to solide hopp og gikk helt til topps i avslutningsrennet i den tysk-østerrikske hoppuken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hilde vant til tross for tøffe forhold i andre omgang. Sammenlagt-seieren gikk til Thomas Morgenstern.

Tom Hilde ledet allerede etter første omgang etter et hopp på 138 meter, mens forholdene i andre omgang ble noe tøffere enn forventet.

Asker-gutten hoppet 132 meter i den siste omgangen, tre meter kortere enn sammenlagtvinner Morgenstern, men det holdt likevel til seier.

Men selv ikke Morgenstern hoppet lengst, og måtte se seg slått av Anderas Kofler som landet på 139,5 meter og Simon Ammann og Martin Koch som begge passerte 140 metersmerket i den andre omgangen.

- Utrolig sterkt

– Dette var utrolig sterkt. Å sitte igjen på toppen og slå østerrikerne på hjemmebane er fantastisk. Det var ikke bare Morgenstern og Kofler, men 30.000 mennesker på arenaen, jublet sportssjef Clas Brede Bråthen til NTB etter seieren.

Verdenscuptriumfen var Hildes tredje i karrieren, men 23-åringen har ikke vunnet siden de to seierne i Val di Fiemme for to år siden. Seieren betyr også at han ble nummer tre i hoppuken sammenlagt, 63,8 poeng bak Morgenstern.

Stjernehopperen leverte to seirer, én annenplass og én 14.-plass i løpet av de fire rennene, og vant sammenlagt med 30,4 poeng ned til sveitsiske Simon Ammann.

God norsk dag

Østerrike fikk to pallplasser torsdag, da Andreas Kofler knep tredjeplassen med 275,3 poeng. Men det ble også en oppløftende dag for Norge. Johan Remen Evensen endte på syvendeplass med 256,6 poeng, mens Anders Jacobsen også leverte godt med sin niendeplass (238,4 poeng).

Bjørn Einar Romøren klarte ikke å opprettholde sitt gode hopp på 129 meter fra første omgang og ble til slutt nummer 14. Anders Bardal falt også nedover på listene i annen omgang og endte til slutt på 17.-plass.

Personvernpolicy