Meny

Ber om unnskyldning for at han overmannet flykapreren

En 54 år gammel nordmann som i går overmannet mannen som forsøkte å kapre et fly på vei fra Gardermoen til Istanbul i går ber nå tyrkiske myndigheter om unnskyldning for at han grep inn. Foto: Salih Zeki Fazlioglu (AP Photo)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som overmannet flykapreren på flyet mellom Oslo og Istanbul onsdag har bedt tyrkiske myndigheter om unnskyldning for at han grep inn.

Det var 54 år gamle Dag Gjerstad fra Kvænangen i Troms som overmannet mannen og la ham ned i bakken.

– Snakk hjalp ikke, det måtte handling til, sier Gjerstad til Aftenposten.no.

I et brev til tyrkiske flymyndigheter torsdag skriver Gjerstad at han beklager at han handlet i strid med flypersonalets strenge instruks om ikke å intervenere i konflikten.

Les også: Mislykket flykaprer lagt i jern i Tyrkia

– Jeg er klar over at jeg, ved at jeg gjorde det, satte alle passasjerer og deres ansatte i stor fare, skriver Gjerstad.

Samtidig ber han selskapet om forståelse for handlingen sin.

– Situasjonen eskalerte kraftig etter landing.

Les også: Her blir han arrestert

Ifølge Gjerstad hadde flyet stoppet. Kabinpersonalet ble jaget rundt av mannen, passasjerer sto i den ene delen av flyet. Det var da Troms-mannen bestemte seg for å ta affære.

– Jeg ropte til ham for å avlede. Han snudde seg, da hoppet jeg på ham og la ham i bakken. Jeg er 195 centimeter og 100 kilo, det var en lett sak. Jeg var aldri redd, sier Gjerstad.

Les også: Fly fra Gardermoen forsøkt kapret

Det var et fly fra Turkish Airlines på vei fra Oslo til Istanbul som ble forsøkt kapret 50 minutter før landing onsdag kveld. Kapreren truet med en bombe, men det ble ikke funnet sprengstoff på flyet. (©NTB)

Les flere nyheter her

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært