Meny

Avslørt på Facebook

Facebook avslører mer enn du tror. Foto: Scanpix/AFP.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Facebook avslører menneskene bak statusoppdateringene

Eldre pludrer i vei. De unge er mest selvopptatt. Og vi er alle mest positive om morgenen.

Det har Facebook konkludert med etter å ha analysert statusoppdateringene til en million amerikanske brukere, skriver avisen BT.

Data-analyseteamet har konkludert med at eldre mennesker hamrer løs på tastaturet når statusfeltet skal fylles, mens de unge nøyer seg med noen korte ord. De eldre skriver mest om familien sin.

Ung og sint

Unge Facebook-brukere burde kanskje kommanderes til å vaske tastaturet med grønnsåpe? Det er i alle fall en sammenheng mellom ung alder og stygge ord. Unge er mer tilbøyelige til å uttrykke vrede og hat krydret med banneord i sine statusoppdateringer.

Unge mennesker bruker ordet «jeg» langt otere i sine statusrapporter enn de eldre. Bruker du ordene «du» og «dere», betyr det at du trolig har flere venner på vennelisten enn de fleste andre.

Les også: Prislapp 50 milliarder dollar

Morgenblid

Statusoppdateringene på facebook er mest positive om morgenen. Det kan hende det skyldes at de færreste har opplevd noe negativt denne dagen - enn så lenge. I hvertfall stiger den negative språkbruken på facebook time for time.

Klokken 22.00 er de negative vibbene på sitt høyeste.

Dersom du skriver negative statusppdateringer får du flere kommentarer enn om du var positiv. Det virker som om Facebook-venner er der for å trøste de med dårlige opplevelser - men er likeglad dersom du er glad og fornøyd.

 

 

Populært