Populær Hitler-utstilling

Hitler-utstillingen i Berlin har hittil hatt 170.000 besøkende, og blir nå utvidet. Foto: Wikimedia Commons.
Hitler-utstillingen i Berlin har hittil hatt 170.000 besøkende, og blir nå utvidet. Foto: Wikimedia Commons.

En banebrytende utstilling i Berlin tar for seg personlighetskulten rundt nazidiktatoren Adolf Hitler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå utvides utstillingen på grunn av det store antall besøkende.


- «Hitler og tyskerne» ved Berlins tyske historiske museum skulle egentlig stengt 6. februar, men vil nå holde åpent i ytterligere tre uker, til 27. februar, sier museets talsmann Rudolf Trabold.

Utstillingen har vært åpen siden oktober, og viser frem gjenstander som spenner fra propagandaplakater, byster av Hitler, barneleker og svastika-julepynt. Formålet er å vise hvordan nazistenes ikonografi var tilstede i nærmest alle aspekter av tyskernes liv.

Gjenstandene står sammen med fremvisninger av de gruvekkende sidene ved livet i Det tredje riket: skjebnen til jøder, psykisk syke og politiske motstandere som ikke hadde noen plass blant Førerens «Volk».

- Hittil har vi hatt omkring 170.000 besøkende, sier Trabold. En slik utstilling ville ikke ha vært mulig i Tyskland for bare ti år siden, sier kommentatorer. Den kommer etter en holdningsendring blant tyskerne overfor Hitler.

Filmen «Undergangen» fra 2004 viste Hitler som et menneske med store feil, ikke et monster, og tyskere har til og med lært å le av diktatoren.

Personvernpolicy