Meny

Fly fra Gardermoen forsøkt kapret

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et Turkish Airlines-fly på vei fra Gardermoen til Istanbul ble forsøkt kapret onsdag, bekrefter flyselskapet overfor TV 2. Kapreren truet med en bombe, men det skal ikke ha vært sprengstoff på flyet.

Flyet skal ha blitt forsøkt kapret vel 50 minutter før det landet i Istanbul.

- Jeg kan bekrefte at det har vært en situasjon i flyet, ifølge Turkish Airlines. Vedkommende er arrestert av politiet i Istanbul uten dramatikk. Han skal ha truet passasjerene med at det var en bombe ombord, bekrefter informasjonssjef ved Oslo Lufthavn Gardermoen, Jo Kobro overfor VG Nett.

Her blir han arrestert

Ifølge Kobro landet flyet i Istanbul like før klokken 20.00 i kveld.

Det var CNN Turk som først meldte om kapringen av flyet som var på vei til Ataturk Airport onsdag ettermiddag. Turkish Airlines bekrefter hendelsen overfor TV 2, som skriver at en person skal ha forsøkt å ta seg inn i flyets cockpit.

«Jeg har en bombe på meg,» skal personen ha sagt, ifølge CNN. Men det viste seg senere at det ikke skal ha vært sprengstoff på flyet.

Salim Tahar, som satt på flyet, forteller til TV 2 at personen snakket tyrkisk og krevde at flyet skulle returnere til Oslo.

– En person bakerst i flyet tok på seg en maske og truet med å sprenge flyet i lufta, sier han til kanalen.

Passasjerene ble geleidet ut av flyet i Istanbul, mens politifolk stormet flyet. Det er ikke meldt om at noen har kommet til skade.

ABC Nyheter kommer med mer.

Populært