Pinlig norsk håndballtap

Norges Eivind Tangen i duell med Brasil' Gustavo Nakamura (t.v.) og Thiagus Petrus under håndballkampen for menn mellom Norge og Brasil i Skedsmohallen onsdag kveld. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
Norges Eivind Tangen i duell med Brasil' Gustavo Nakamura (t.v.) og Thiagus Petrus under håndballkampen for menn mellom Norge og Brasil i Skedsmohallen onsdag kveld. Foto: Kyrre Lien / Scanpix

Norges VM-oppkjøring i håndball kom ikke på skinner onsdag heller. I stedet ble det pinlige 31-32 hjemme mot Brasil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er første gang Norge har tapt for Brasil i håndball for menn. Selv ikke i fotball har Norge gjort det. I forrige VM ble brasilianerne påført 18-målstap, da riktig nok av et toppet norsk lag.

Robert Hedin valgte å sende de yngste og mest urutinerte spillerne på banen i Skedsmohallen onsdag, og han lot dem fortsette selv da det ikke fungerte. Derfor er ikke landslagssjefen spesielt bekymret.

– Jeg synes ikke det er slik at våre nest beste bør slå Brasil. Det er ikke så enkelt. Vi spilte med alle de unge samtidig, og det er stor forskjell fra å spille med noen eldre. Dette var faktisk en bra gjennomkjøring for oss. Det er slik man bygger et lag, sa Hedin til TV 2.

Les også: Helsvak VM-test av Norge

Topper ikke

Tirsdag ble Norge avkledd av Sverige og påført sjumålstap i Oslo Spektrum. Etter onsdagens kamp gjenstår bare helgens turnering i Sveits før det blir alvor med VM-sluttspill i Sverige.

Hedin sa til TV 2 at han ikke vil toppe laget i helgens tre kamper heller (Romania fredag, Sveits lørdag, Slovenia søndag). Selv ikke i VM-premieren mot Japan gjør han det. Det skjer først i neste VM-kamp mot Ungarn.

Ung og god

17-årige Eivind Tangen var blant dem som slapp til onsdag. Han takket for det med seks scoringer.

– Det var gøy, men jeg slet i forsvar. Det er selvfølgelig kjedelig, og det ødela litt, sa han til TV 2.

Espen Lie Jansen scoret åtte ganger.

– Det var et lite plaster på såret for min del, men vi burde jo ha slått Brasil, sa han.

Det var særlig defensivt Norge slet onsdag, men det ble bommet mye framover på banen også. (©NTB)

Les flere nyheter på ABC Nyheter

Personvernpolicy