Meny

– Klomsæt får treffe overgrepssiktet nordmann

Advokat Sigurd Klomsæt kom tirsdag til Gambias hovedstad Banjul. Onsdag var han i samtaler med leder Sheriff Tembado i den gambiske advokatforeningen. Foto: Tore Meek / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokat Sigurd Klomsæt, som tirsdag reiste til Gambia for å bistå sin overgrepsmistenkte klient, skal ha fått avtale om et møte med den fengslede nordmannen.

Klomsæt har representert nordmannen i flere saker i Norge de siste åtte årene. Onsdag var han i samtaler med leder Sheriff Tembado i den gambiske advokatforeningen, skriver Aftenposten.no.

Tembado tok seg onsdag ettermiddag fri fra retten for å få Klomsæt inn i fengselet, og ved 16-tiden var de to på vei for å treffe nordmannen.

Les også:

Vil ha konsulens hjelp til å komme inn i fengselet

Ett av Gambia-barna fortsatt på sykehus

Besøket er også viktig for Klomsæt fordi han ønsker å representere nordmannen i de to sakene han er siktet for i Norge. For at det skal skje, må 45-åringen skrive under på at han ønsker å ha Klomsæt som advokat.

Lederen for den gambiske advokatforeningen åpner for å forsvare den overgrepssiktede nordmannen i retten i Gambia. Dette kan bli viktig for 45-åringen ettersom gambisk lov krever at tiltalte har en gambisk forsvarer i retten.

Klomsæt skal også ha møter med den norske konsulen i Gambia og fengselsdirektøren i fengselet nordmannen sitter i. (©NTB)

Les også: Gambia-siktet vil ikke ha norsk hjelp

Les flere nyheter på ABC Nyheter

Populært