Meny

- Plastpose er ikke kondom

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thailands helseminister advarer ungdom mot å bruke plastposer i stedet for kondom.

- Å bruke plastposer i stedet for kondomer under seksuell aktivitet utsetter tenåringer for risiko for å pådra seg kjønnssykdommer og alvorlige sårskader i vagina, advarer Thailands helseministerium.

En undersøkelse foretatt blant studenter i nordøstlige Thailand viser at en del av dem brukte plastposer for å beskytte seg mot uønskede graviditeter og kjønnssykdommer.

Les også: 2,5 sekunder orgasme-lykke

Folkehelseminister Jurin Laksanawisit fortalte tirsdag at avdelingen for sykdomskontroll, tuberkulose og seksuelt overførbare sykdommer hadde informert han om at slik bruk av plastposer var vanlig blant ungdom som utforsket sexlivet.

Men denne risikooppførselen kan føre til skader og infeksjoner i kjønnsorganene, melder den thailandske avisen The Nation.

Det thailandske folkehelseminiseriet distribuerer over 20 millioner kondomer årlig. Folk kan få utdelt kondomer av helsepersonell i sine landsbyer.

Det er også satt ut 20 000 kondomautomater over hele landet for å hjelpe befolkningen med å få tak i kondomer. Rundt fem millioner kondomer blir årlig kjøpt på disse automatene.

Folkehelseministeriet intensiverer nå sn kondomkampanje overfor tenåringer.

Les flere nyheter på ABC Nyheter

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært