Meny

Ruller opp pedofilt nettverk

Norsk politi kan være i ferd med å avdekke et pedofilt nettverk etter at en lærer i 40-årene ble pågrepet i Nord-Trøndelag, for forsøk på å kontakte mindreårige via sosiale medier for å oppnå seksuell kontakt med dem. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet frykter at mannen fra Asker og Bærum som nylig ble pågrepet, er del av et pedofilt nettverk med forgreininger ut i verden.

– Vi har funnet chatlogger der det kommer fram at datamaskinene har vært brukt til å ta kontakt med unge jenter over nett. Vi har også funnet kommunikasjon mellom voksne menn der de utveksler informasjon om hvem de har møtt, og kontaktinformasjon til de ulike jentene, og vi har også funnet bilder og filmer, sier Ivar Friheim, seniorkonsulent i Nord-Trøndelag politidistrikt, til NRK.

Saken ble rullet opp i Nord-Trøndelag, der en lærer i 40-årsalderen ble pågrepet i midten av desember.

Politiet ble tipset om saken av foreldrene til et av barna mannen skal ha forsøkt å kontakte, skriver Trønder-Avisa.

Fem menn

I alt er fem menn i alderen 47 år til 61 år siktet i saken – ytterligere to menn er pågrepet i Nord-Trøndelag, en i Nord-Hålogaland politidistrikt og en i Asker og Bærum.

– Disse er tilknyttet noe som synes å være et nettverk med interesse for barnepornografi, sier politiadvokat i Nord-Trøndelag Amund Sand til Budstikka.no.

Politiet mistenker de fem for såkalt grooming – forsøk på å kontakte mindreårige via sosiale medier for å oppnå seksuell kontakt med dem.

– Nettverket utveksler informasjon, og deler opplevelser med mindreårige. Flere har forsøkt å komme i fysisk kontakt med mindreårige. Det dreier seg om hele spekteret og barn helt ned i 7-årsalderen, sier Sand.

Ifølge Friheim viser det seg nå at flere også har møttes fysisk.

– De har først møttes på nett og de har deretter også møttes fysisk, flere av dem, sier Friheim til NRK. (©NTB)

Populært