Meny

Døde fugler regnet fra himmelen

Innbyggerne i byen Falköping fikk seg en utrivelig overraskelse da det begynte å regne døde fugler. Kart: Google Maps.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fuglemysteriet har nådd Sverige.

I romjulen falt minst tusen døde fugler fra himmelen i en by i Arkansas i USA. Nå har massedøden av fugler også nådd Sverige.

- Jeg tenkte umiddelbart at det må finnes en sammenheng, sier Drilon Hulaj til Aftonbladet.se etter at han oppdaget hundrevis av døde fugler på gaten i Falköping tirsdag kveld.

- Merkelig

Politiet visste i går kveld ikke hva som kan ha forårsaket fugledøden.

- Vi har fått melding om rundt 40 døde fugler på et lite område, sier operasjonsleder Johan Ljung i Västra Götaland til Expressen.se.

- Det er merkelig. Men det kan ha en naturlig forklaring. Det kan for eksempel være at noen har skutt fuglene, sier operasjonslederen.

Aftonbladet.se melder på sin side at det er snakk om rundt 100 døde fugler. Veien ble i går stengt og veterinær kom til stedet. Ornitolog Anders Wirdheim er overrasket over funnet, og sier til Aftenbladet.se at fuglene kan ha fløyet seg i hjel etter å ha blitt utsatt for stress i løpet av natten.

Les også: Det «haglet» døde fugler

Sprer seg

Det var nyttårsaften at rapportene begynte å komme om døde fugler som dalte fra himmelen i en radius på 1,6 kilometer rundt den lille byen Beebe i Arkansas. De døde svarttrostene hopet seg opp på hustak og i hagene til forskremte beboere.

I går ble det funnet minst 500 døde fugler langs veien i nabostaten Louisiana. Ingen vet helt hva som har skjedd, men ifølge forskere kan fuglene ha blitt truffet av hagl i stor høyde, eller de kan ha blitt rammet av fyrverkeri, ifølge amerikanske aviser.


View Fugledød i Sverige in a larger map
Populært