Meny

Kjempeløft for Fulham

Brede Hangeland (t.v.) scoret Fulhams siste mål i seieren hjemme mot WBA. (Foto: Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brede Hangeland terroriserte WBA i begge ender av banen og scoret det tredje målet da Fulham fikk et kjempeløft med 3-0-seier i tirsdagens eliteseriekamp.

De tre målene ordnet ikke bare Fulhams første hjemmeseier siden oktober, men løftet laget forbi seks rivaler på tabellen. Laget hadde bare Wolverhampton bak seg ved avspark, men klatret helt til 13.-plass i den jevne bunnstriden.

Ikke nok med at Hangeland var meget god, Bjørn Helge Riise var omsider tilbake på benken og fikk spille de siste snaue ti minuttene.

Simon Davies ga Fulham ledelsen på overtid i første omgang. Dickson Etuhu vant ballen fra Youssouf Mulumbu og passet til Davies. Skuddet fra nesten 30 meter gikk rett mellom hendene på en uheldig WBA-keeper Scott Carson.

Luftstyrke

Da hadde Hangeland allerede vist sin luftstyrke på hjørnespark. Noen minutter tidligere nikket han modig med Carsons knyttneve flagrende i fjeset, men ballen gikk rett utenfor.

Med Hangeland i feltet ble det farlig hver gang Fulham fikk corner, men det var Clint Dempsey som fikk hodet på hjørnesparket fra Davies da ledelsen ble doblet i det 56. minutt. Igjen gjorde Carson en dårlig figur.

Ti minutter senere var det Hangelands tur til å nikke et Davies-hjørnespark i nettet, og kampen var avgjort.

Nordmannen steg til værs og med et kontant hodestøt banket han spikeren ned i WBA-kisten en gang for alle.

Fulham har famlet etter den sterke hjemmeformen fra forrige sesong, og tirsdagens seier var den første på Craven Cottage siden Wigan ble slått 30. oktober. Det var for øvrig forrige gang Riise var i troppen.

United-seier

I motsatt ende av tabellen økte Manchester United sitt forsprang på tabelltoer og byrival City til tre poeng med 2-1-seier over Stoke. Javier Hernández og Nani samarbeidet om begge målene.

Mexicaneren scoret det første etter fint samspill med portugiseren, mens rollene var byttet om på 2-1-målet i det 62. minutt. Da hadde Stoke skapt ny spenning med Dean Whiteheads utligning tidlig i annen omgang.

Birmingham bedret sin stilling i nedrykksstriden med 2-1-seier borte mot Blackpool. Scott Dann ble matchvinner rett før slutt.

Manchester United leder nå Premier League med 44 poeng på 20 spilte kamper.

Nærmest følger byrival Manchester City (41 p.), Arsenal (39 p.) og Tottenham (36 p.).

Regjerende mester Chelsea ligger på femteplass med 35 poeng, hele ni etter Man United og med like mange kamper spilt.

Les flere nyheter på ABC Nyheter

Populært