Meny

Vil ha konsulens hjelp til å komme inn i fengselet

Advokat Sigurd Klomsæt kom tirsdag til Gambias hovedstad Banjul hvor han vil forsøke å bistå 45-åringen som sitter fengslet, siktet for overgrep mot barn. (Foto: Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske advokaten Sigurd Klomsæt kom tirsdag kveld til den gambiske hovedstaden Banjul der han vil forsøke å yte hjelp til den overgrepssiktede nordmannen som sitter i byens fengsel.

Til NTB sier Klomsæt at han vil søke kontakt med den norske konsulen i Banjul for å få hans hjelp til å komme inn i fengselet der den norske 45-åringen sitter.

– Jeg vil også oppsøke den lokale advokaten som konsulen har skaffet til min klient, sier Klomsæt. Han fastholder at han fortsatt betrakter den siktede som sin klient ettersom han har vært hans advokat siden 2002.

Les også: Ett av Gambia-barna fortsatt på sykehus

– Min prioriterte oppgave er å få en samtale med siktede slik at det kan bli klarlagt hva han vil. Dersom jeg ikke lykkes med å få besøke min klient, vil jeg be UD hjemme om assistanse. Jeg har også planer om å be norsk politi om hjelp overfor gambisk politi, sier Klomsæt.

Foreløpig har han ikke kommet i gang med sitt arbeid. Han har tatt turen på eget initiativ og for egen regning. Den siktede skal ha sagt at han ikke ønsker advokathjelp.

Det er uklart hvem som egentlig har hatt kontakt med den 45 år gamle nordmannen etter at han ble pågrepet 2. juledag. Han sitter i Mile II – fengselet i utkanten av Banjul. (©NTB)

Les også:

Overgrepsdømt nordmann pågrepet i Gambia

Gambia-siktet vil ikke ha norsk hjelp

Les flere nyheter på ABC Nyheter

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært