Meny

DNA-spor frikjenner uskyldig

Fri etter 30 år

Cornelius Dupree Jr. kan feire med sin kone Selma Perkins Dupree. I dag er det ventet at han formelt blir frikjent for forbrytelser han ikke begikk, men sonet 30 år for. Foto: The Innocent project/ Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cornelius Dupree Jr. ble i 1980 uskyldig dømt til 75 års fengsel. Nå slipper han fri.

Mandag fikk Cornelius Dupree Jr. (51) beskjed om at nye studier av 30 år gamle DNA-spor frikjenner ham for voldtekt og ran. I dag er det ventet at dette blir bekreftet av en domstol i Dallas.

Det var i 1980 at den da kun 20 år gamle mannen ble dømt. Han ble dømt til 75 år bak murene, og måtte sone hele 30 år som uskyldig dømt.

- Cornelius Dupree har ikke begått denne ugjerningen, sa den offentlige anklageren Craig Watkins i Dallas til nyhetsbyrået AP, i går.

Da hadde en intern granskning funnet ut at Dupree ikke kunne være ansvarlig på bakgrunn av biologiske spor.

Etter tre år i embedet har Watkins gått igjennom flere hundre begjæringer fra dømte om nye DNA-tester. Han har i dette arbeidet gått til det uvanlige skritt å samarbeide med organisasjoner og grupper utenfor det offentlige.

Cornelius Dupree Jr. hadde fått bistand fra The Innocent Project i sin kamp for rettferdighet.

Anklageren har også beskrevet den tidligere mentaliteten i egen etat som «finn-en-skyldig-for-enhver-pris».

Dupree er den 41. fangen som Texas må frikjenne siden 2001. Området Dallas står alene for 21 av dem, fler enn noen andre områder i hele USA.

Populært