Meny

Influensaen nærmer seg igjen

Folkehelseinstituttet (FHI) slår fast at årets influensasesong er i gang. Epidemien vil sannsynligvis tilta i de nærmeste ukene. (Foto: Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Folkehelseinstituttet (FHI) slår fast at årets influensasesong er i gang. Epidemien vil sannsynligvis tilta i de nærmeste ukene.

- Som vanlig ved influensa anbefaler vi de syke å holde seg hjemme til 24 timer etter de er friske så de ikke smitter andre og ellers kontakte lege ved behov, sier assisterende divisjonsdirektør Preben Aavitsland til Folkehelseinstituttets egne sider i dag.

Les også: Syvåring døde av svineinfluensa i Sverige

Personer i risikogruppene og personer med sterke symptomer anbefales antiviral behandling. Også andre kan få behandling og behandlingen bør starte så tidlig som mulig.

Foreløpig er det et såkalt «B»-virus som domierer, men det påvises også en del «A»-virus (H1N1) - bedre kjent som «svineinfluensa»-viruset

Storbritannia har de siste ukene hatt en alvorlig bølge av «svineinfluensa».

- Vi håper å unngå en så alvorlig bølge med det alvorlige A(H1N1)-viruset som man ser i Storbritannia, sier Aavitsland.

Les også: To innlagt med svineinfluensa

FHI oppfordrer samtidig befolkningen til å være på vakt. Risikogruppene, det vil si alle over 65 år, personer med alvorlig underliggende sykdom og gravide, anbefales den ordinære influensavaksinen. Det gjør de også selv om de vaksinerte seg i fjor.

FHI sier også hvilke forhåndsregler man kan ta samt hvordan opptre dersom man mistenker at man er blitt smittet.

- Papirlommetørkle foran munnen beskytter andre når du hoster eller nyser. Kast papirlommetørkleet etter bruk. Vask så hendene. Bruk albukroken når du må hoste eller nyse og ikke har papirlommetørkle tilgjengelig, skriver de på egne sider mandag kveld.

Les flere nyheter på ABC Nyheter

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært