Meny

Marthe Kristoffersen imponerte

Marthe Kristoffersen gikk inn til tredjeplass på mandagens etappe i Tour de Ski. her ligger hun foran Therese Johaug ute i løypa. (Foto: Thomas Andersen)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var en fantastisk følelse å gå forbi Justyna Kowalczyk. Jeg er jublende glad, sa Marthe Kristoffersen til ABC Nyheter etter tredjeplassen i duathlon mandag ettermiddag.

Mens det ble dobbelt svensk på distansen, klinket Marte Kristoffersen til med et kjempeløp og en av de beste resultatene i sin karriere noensinne. I den siste bakken opp mot mål, gikk hun forbi Tour-lederen Justyna Kowalczyk og gled fra henne i den siste nedoverbakken.

-Jeg er så glad. Dette har jeg ventet lenge på. Merket underveis at det gikk veldig lett. Vi mistet litt kontakt med de to svenske jentene helt på slutten, men jeg er ekstremt godt fornøyd.

-Nå gleder jeg meg veldig til slutten av Touren hvor det kommer en del lange løp som passer meg veldig bra, sa Kristoffersen etter løpet.

Anna Haag vant sitt første verdenscuprenn foran Charlotte Kalla. Therese Johaug gjorde også et bra løp med en godkjent sjuende plass. Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble, med uhell underveis, nummer 11 i dag, en plassering hun ikke var fornøyd med.

Justyna Kowalzyk, jenta som leder overlegent i sammendraget, var sliten i dag og sa hun følte seg tung og trett i beina.

-Jeg følte meg tung i beina i dag. Det skal bli godt med en dags hvile, sa den polske jenta til ABC Nyheter etter målgang.

Tour De Ski fortstter om to dager da i Italienske Tobblach og deretter i Cortina. Det hele  avsluttes i monsterbakken i Val Di Fiemme.

Les også:

Ny Northug-smell i Tour de Ski

Northug fratatt bonussekunder

Les flere nyheter på ABC Nyheter

Populært