Hilde på tredje da Morgenstern vant

Tom Hilde ble tredjemann i Innsbruck. Foto: Terje Bendiksby, Scanpix.
Tom Hilde ble tredjemann i Innsbruck. Foto: Terje Bendiksby, Scanpix.

For første gang på tre år fikk Norge enn hopper på seierspallen i hoppuken. Tom Hilde ble treer i mandagens renn i Innsbruck, bare slått av Thomas Morgenstern og Adam Malysz.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Asker-hopperen var 11,3 poeng bak Morgenstern og 2,5 bak Malysz. Hilde var også nummer tre etter førsteomgangen. Det var vanskelige forhold mot slutten av finaleomgangen, men Hilde, Malysz og Morgenstern beholdt sine plasseringer også etter to svev. Simon Ammann ble firer og tapte terreng til hoppukeleder Morgenstern. 27,3 poeng skiller de to før avslutningsrennet.

–27 poeng er mye, og «Morgi» gjør det alltid bra i Bischofshofen. Men mye kan skje i hoppuken, så jeg vil gi alt i det siste rennet, sa Ammann.

– Det er en god følelse å lede, men dere så i Garmisch (Morgenstern på 14.-plass) at ting kan snu dersom du ikke har flaksen på din side, sa Morgenstern.

De øvrige nordmennene var langt unna topplasseringer. Bjørn Einar Romøren taklet ikke trekk bakfra og falt fra 7.- til 14.-plass i annen omgang. Anders Jacobsen ble nummer 15, mens Anders Bardal og Johan Remen Evensen fulgte på henholdsvis 17.- og 20.-plass. Rune Velta var ikke kvalifisert til det tredje rennet i den tysk-østerrikske hoppuken.

Hilde er beste av de norske sammenlagt på sjetteplass. Hele 65,4 poeng skiller opp til Morgenstern før avslutningen i Bischofshofen.

PS. Forrige nordmann på seierspallen i hoppuken var Anders Bardal, som ble nummer to i Bischofshofen i 2008. Siste norske seier kom ved Anders Jacobsen i nettopp Innsbruck året før. (©NTB)

Les flere nyheter på ABC Nyheter

Personvernpolicy