Meny

Ny Northug-smell i Tour de Ski

Petter Northug nådde ikke helt opp i Tour de Ski mandag. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Northug kjempet i to bonussekunddueller, men ble brutalt fragått da seierskampen ble avgjort et helt oppløp foran ham i Tour de Ski mandag.

18.-plass må betegnes som en nedtur for mannen som vant tilsvarende etappe i fjorårets utgave. Tord Asle Gjerdalen ble best av de norske med niendeplass.

Finske Matti Heikkinen overrasket med å vinne 20 kilometer skiathlom, mens sveitsiske Dario Cologna endte på annenplass og økte sin sammenlagtledelse kraftig.

Cologna er 40,9 sekunder foran toer Devon Kershaw fra Canada. Northug er hele 1.22,4 minutt bak sveitseren og på sjuendeplass sammenlagt.

Les også: - Kowalczyk er rå

I klassiskdelen av mandagens renn lå Northug nøytralt plassert i et samlet hovedfelt, og han forsøkte ikke å knipe bonussekunder ved de første tre innlagte spurtene.

Ved skibyttet halvveis var Northug svært effektiv og tjente mange plasseringer, og i siste halvdel var nordmann med å prege løpet.

Ved den nest siste av fem innlagte spurter, kjempet Northug seg til tet og sikret bonussekunder på kontroversielt vis. Vekslende i både sporvalg og takt sperret 24-åringene konkurrentene såpass at nordmannen kunne gå kontrollert over målepunktet.

Det skapte tilsynelatende irritasjon blant konkurrentene.

Les også: - Går ikke for pengenes skyld

Ved neste spurt ble Northug kun slått av svenske Marcus Hellner.

I siste innlagte spurt slo Heikkinen til i motbakken og avgjorde hele løpet. Kun Cologna greide delvis å følge bakskiene til finnen.

Tirsdag er det hviledag i Tour de Ski, som fortsetter med fellesstart fra Cortina til Dobbiaco onsdag. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært