Meny

Lydopptak lagt ut på YouTube etter terrorangrep

Lydopptak på YouTube kan tyde på at selvmordsbomberen i Stockholm hadde en medhjelper. – - Det låter interessant, sier Mikael Gunnarsson i i Säpo. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lydopptaket som ble sendt til nyhetsbyrået TT og det svenske sikkerhetspolitiet Säpo like før selvmordsangrepet i Stockholm i desember, lå usensurert på YouTube ett døgn etterpå.

Lydopptaket ble lagt ut på Taimour Abdulwahabs egen YouTube-konto bare ett døgn etter at han sprengte seg selv i lufta i sentrum av Stockholm, skriver Aftonbladet. Det tyder ifølge avisa på at selvmordsbomberen har hatt en medhjelper.

Les også: - Kan ha resirkulert gamle terrorplaner

– Det låter interessant. Vi må se nærmere på det, sier Mikael Gunnarsson i Säpo til Aftonbladet.

Taimour Abdulwahab sendte en e-post med lydopptaket til TT, Säpo, sin familie og sin kone ti minutter før selvmordsangrepet den 11. desember 2010. Lydopptaket ble først offentliggjort i usensurert form den 15. desember.

Hør lydopptakene her

Les også: Forskere: «Amatører» bak terrorplan i Danmark

Men på selvmordsbomberens egen YouTube-kanal ble det usensurerte lydopptaket ifølge Aftonbladet lagt ut allerede den 13. desember.

Les også: - Visste om terrorplanene

YouTube-kanalen ble registrert for over fire år siden og inneholder filmer som kun Taimour Abdulwahab selv eller personer i hans nære omgangskrets kan ha hatt tilgang til, deriblant videosekvenser av Taimour Abdulwahab og hans kone, skriver Aftonbladet.

Etter selvmordsangrepet i Stockholm har det ifølge avisa vært høy aktivitet på kontoen. Lydopptaket er nå fjernet derfra. (©NTB)

Populært