Meny

Kraftig jordskjelv rammet Chile

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et svært kraftig jordskjelv rammet søndag de sentrale delene av Chile.

Skjelvet, som hadde sitt episenter 100 kilometer nordvest for Temuco utenfor Bio-Bio-provinsen, målte 7,2 på Richters skala, ifølge det amerikanske geologisenteret.

Dette området liggeri Stillehavet, cirka 700 kilometer sør for hovedstaden Santiago.

Chile ligger ved den såkalte ildringen rundt Stillehavet og er sterkt utsatt for jordskjelv. Og selv om skjelvet karakteriseres som kraftig, var det likevel ikke så kraftig som jordskjelvet som rammet den samme regionen i landet i februar 2010. Fjorårets skjelv målte til sammenligning massive 8,8 på Richters skala, og den gangen ble flere landsbyer utslettet og 520 mennesker omkom på grunn av en tsunami som bygget seg opp og skylte inn over mange øyer i Stillehavet utenfor Chile.

Skadeomfanget etter skjelvet var på 30 millioner dollar (180 millioner kroner). Gjenoppbyggingen av de ødelagte byene, broene og veiene har imidlertid ført til stor aktivitet og et kraftig oppsving i økonomien i det langstrakte søramerikanske landet.

Ifølge tsunamisenteret på Hawaii er det ingen fare for noen tsunami etter dette skjelvet, men geologer bekrefter at jordskjelv på dette nivået kan føre til tsunamier som kan ramme landområder som ligger flere hundre kilometer unna episenteret.

Populært