Meny

Svindal tapte i kvartfinalen

Aksel Lund Svindal måtte nøye seg med 30 verdenscuppoeng i München søndag. Her fra et renn i Val Gardena i desember. Foto: Max Rossi (Reuters/Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Franske Julien Lizeroux ble hakket for sterk for Aksel Lund Svindal og slo nordmannen med seks hundredels sekund i kvartfinalen i parallellslalåmen i München søndag.

Julien Lizeroux, Ivica Kostelic og Bode Miller stakk av med de tre gjeveste plassene under verdenscupen i parallellslalåm i München søndag. Foto: Michael Dalder (Reuters/Scanpix)Julien Lizeroux, Ivica Kostelic og Bode Miller stakk av med de tre gjeveste plassene under verdenscupen i parallellslalåm i München søndag. Foto: Michael Dalder (Reuters/Scanpix)

Svindal tok seg greit av italienske Peter Fill i åttedelsfinalen, mens Lizeroux gikk videre til kvartfinale i verdenscuprennet på bekostning av amerikaneren Ted Ligety.

I den første omgangen tok Svindal 19 hundredelers forsprang på franskmannen, men det holdt ikke til avansement. Lizeroux var kjapp i annen omgang og kom i mål seks hundredeler før nordmannen. For det får Svindal med seg 30 verdenscuppoeng fra parallellslalåmen.

Det betyr at han er på fjerdeplass, 74 poeng bak ledende Michael Walchhofer og ett bak tredjeplasserte Ligety.

Seieren i verdenscuprennet i München gikk til kroaten Ivica Kostelic. Han slo Svindals overmann Lizeroux suverent i finalen. Tredjeplassen ble kapret av Bode Miller, som slo Felix Neureuther.

På sin vei til seieren slo Kostelic ut blant andre Kjetil Jansrud. Han møtte nordmannen i åttedelsfinalen.

Verdenscuprennet var for anledningen lagt til Olympiaberg i München og trakk 25.000 tilskuere. Tyskernes bestemann Neureuther var tross fjerdeplass strålende fornøyd etter folkefesten.

– Dette var en veldig fin dag for meg. Det var enormt og veldig gøy for hjemmepublikummet. Det var en vanvittig markedsføring for sporten vår og et tegn på hvor konkurransene bør gå: I byen, sa Neureuther. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært